Children’s garden honors Christopher Dawes, former Lucile Packard CEO

Dawes Garden
The recently opened Dawes Garden at the entrance of the new main building of the Lucile Packard Children’s Hospital honors former CEO Christopher Dawes’ 30 years of service.

A children’s garden located at the entrance of the new main building of Lucile Packard Children’s Hospital has been named in honor of CHRISTOPHER DAWES, who recently retired as the hospital’s president and CEO. In addition, an endowed hospital directorship in quality and safety has also been established to honor Dawes’ 30 years of service.

The Dawes Garden, formerly known as the Emerald Garden, is a sea-themed play area for children that includes amphitheater-style seating for special events. It joins 3.5 acres of garden and green space in and around the new hospital main building filled with a plethora of cute creatures.

Rendered in sculpture, painting and interactive experiences, the hospital’s friendly animals are designed to support healing among Stanford’s littlest patients. And, in fact, turning any corner in the children’s hospital reveals everything from smiling dinosaurs to big, fuzzy mama bears with their cubs.

The Dunlevie Garden, for instance, located next to the hospital’s café, features, among other animals, a stone wolf, a mother and baby dinosaurs, a puma den and a giant banana slug. A winding path takes children and their caregivers to a hollowed-out redwood tree trunk with climbing stairs.

Dawes was credited with overseeing the hospital’s growth in clinical areas in which it is considered a national leader, including pediatric transplantation, high-risk obstetrics, advanced cancer care and heart surgery. He also helped develop the Stanford Children’s Health network, which boasts more than 100 locations in eight states. His efforts as CEO culminated in the December 2017 opening of the new main building – a project he spearheaded for more than a decade.

Read more about Dawes and about the children’s hospital’s approach to art and open, natural spaces for play.